pediatrie generalaPrevenția, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor la copii și adolescenți sunt diferite față de cazurile în care pacienții sunt adulți. Diferențele sunt, în primul rand, de ordin fizic, stadiile dezvoltării și schimbările pe care le presupun acestea, influențând constant evaluarea simptomelor și alegerea tratamentului potrivit.

În al doilea rând, consultarea unui copil presupune, spre deosebire de adulți, un accent mai mare pus pe comunicarea empatică, pe răbdare și vigilență. Copiii și părinții deopotrivă, pot fi foarte agitați, reticența față de consultul medical poate fi mai ridicată, iar în cazul copiilor foarte mici, abilitatea de a-și descrie cu acuratețe situația și simptomele este redusă. În astfel de cazuri, experiența și empatia medicului, precum și existența unui mediu familiar și confortabil, joacă un rol major.

Centrul de pediatrie vă oferă posibilitatea de a alege între consultația la cabinet și cea la domiciliu. Astfel, copilașul poate fi consultat în mediul cel mai familiar lui, iar experiența să fie una cât mai plăcută. Mai mult, dacă afară plouă, este frig sau caniculă, nu sunteți nevoiți să ieșiți din casă!

De asemenea, suntem alături de dumneavoastră și pe timpul nopții! Consultațiile pediatrice se desfășoară NON-STOP, la cabinetul Nemo.


Alte retele de socializare