Consultații de neurologie, cu dr. Andreea Prunea
Dr. Andreea Prunea, medic specialist neurologie, s-a alăturat echipei Centrului de pediatrie. Îi urăm bun venit și am invitat-o să ne vorbescă despre ea și despre această specializare.
Care este experiența dumneavoastră ca medic, anterioară Centrului de pediatrie?
Anterior Centrului de Pediatrie, formarea mea în specialitate, cât și gărzi, s-a desfășurat în Clinică de Neurologie Pediatrică, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca.
De ce ați ales Centrul de pediatrie?
Am optat pentru Centrul de Pediatrie datorită modului de abordare a pacientului pediatric, ambianței plăcute, cât și colectivului călduros, cu o parte dintre colegi m-am intersectat în cadrul unor module de pregătire. Pe această cale vreau să felicit pe colegii mei, dr. Flaviu Cătinaș, împreună cu dr. Teodora Cătinaș, pentru efortul și perseverență depuse, având ca rod Centrul de Pediatrie.
De ce ați ales această specializare?
Am ales această delicată specialitate, neurologie pediatrică, atât prin prisma micilor pacienți, criteriul pediatric, cât și abordării patologiei sistemului nervos și muscular, un adevărat „circuit”, cu particularitățile aferente, pe stadii de vârstă.
Care sunt serviciile pe care le oferiți în cadrul Centrului de pediatrie
În cadrul Centrului de Pediatrie ofer consult de specialitate neurologic, bazat pe examinare clinică neurologică, urmat de investigații paraclinice în sprijinul diagnosticului și tratament de specialitate.
Care sunt cele mai des întâlnire afecțiuni neurologice la copii? Există un anumit moment în care părinții ar trebui să apeleze la un neurolog, bazându-se pe anumite simptome ale copilului, care să tragă un semnal de alarmă?
Cele mai des întâlnite afecțiuni în cadrul acestei specialități sunt: cefaleea, convulsiile febrile, epilepsia, intarzaierile în dezvoltarea neuropsihomotorie, traumatismele cranio-cerebrale, paralizii cerebrale, urmate de: malformații ale sistemului nervos, manifestări paroxistice neepileptice, afecțiuni ale nervilor cranieni, boli neuromusculare. Fiecare afecțiune neurologică are semnale de alarmă, unele fiind obiectivate chiar de către părinți, altele în cadrul evaluărilor periodice, la medicul de familie, pediatru sau alte specialități aferente, după care este îndrumat către consult de specialitate neurologic.
Este consultația neurologică una care nu trebuie să lipsească în cazul nou-născuților?
În opinia mea, consultația neurologică are un rol important, preponderent în evaluarea neurologică a copiilor născuți prematur, cât și a nou-născuților cu risc de a dezvoltă sechele neurologice, având ca scop depistarea și tratarea precoce afecțiunii sistemului nervos.
Ce așteptări aveți de la Centrul de pediatrie?
Îmi face plăcere să fac parte din colectivul Centrului de Pediatrie, doresc să am o ascensiune în acest mediu plăcut și înconjurată de profesionalism, să am parte de înțelegere, respect, sprijin colegial, interdisciplinar în favoarea pacienților și să particip la manifestări organizate de Centrul de Pediatrie. Sănătate și optimism!!!
Dr. Andreea Prunea este disponibilă pentru consultații la cabinetul Nemo, pe bază de programare, pe care o puteți face la nr. 0752360360.
***Update – Doamna Dr. Prunea nu mai activeaza in Centrul de Pediatrie