282017dec.
Despre dr. Beatrice Moroșan, medic primar pediatrie

Despre dr. Beatrice Moroșan, medic primar pediatrie

Dr. Beatrice Cornelia Moroșan, medic primar pediatrie, cu competență în ultrasonografie generală, face parte din bogata echipă a Centrului de pediatrie. Vă invităm să cunoașteți câteva dintre cele mai importante momente ale carierei sale bogate:

„Sunt absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Facultatea Medicină Generală promoția 1997. După absolvire am efectuat stagiatura obligatorie la Spitalul Municipal Rădăuti, jud. Suceava, urmată de rezidențiatul în Pediatrie, efectuat în Cluj. Am obținut diploma de medic specialist pediatru în anul 2004, an în care am promovat și examenul de asistent universitar în cadrul universității, inițial la disciplina Medicina de familie, apoi la disciplina Pediatrie II. Am activat în această funcție timp de 11 ani. În acest timp am fost coautor la cărți și articole, am participat la numeroase simpozioane, conferințe și congrese de specialitate.

În paralel, am lucrat ca medic specialist pediatru la Secția Neonatologie-Prematuri, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, timp de 8 ani și am fost colaborator la policlinici private.

În 2007, am obținut atestatul în Ultrasonografie generală.

Din 2015, am lucrat timp de un an ca medic specialist pediatru la Spitalul Municipal „Sf. Dr. Cosma și Damian” Rădăuți.

Din 2016, am revenit în Cluj-Napoca, unde îmi desfășor în continuare activitatea, iar din ianuarie 2017 am început colaborarea și cu Centrul de Pediatrie.

Am ales aceasta specialitate grea, dar și frumoasă și plină de satisfacții, din dorința de a-i ajuta pe copilașii aflați în suferință, de la cei mai mici (prematuri de 500-700g) până la adolescenți, fiecare vârstă având particularitățile ei.

Comunicarea este esențială în pediatrie, la fel și modul de a te apropia de copii, care de cele mai multe ori au frica de doctor, lucru care este perfect de înțeles. De asemenea, părinții trebuie liniștiți și trebuie să li se explice problemele pe care le au copii, cu răbdare și empatie. Pentru a face toate aceste lucruri, consider că experiența anilor lucrați atât ca pediatru, cât și cea didactică mă ajută în practica zilnică”.