222018aug.

Irina Miron, medic specialist pediatrie

Dr. Irina Miron, medic specialist pediatrie, s-a alăturat de curând echipei noastre. Ne-a povestit câteva lucruri despre ea, pe care vi le împărtășim și vouă:


  • De ce ați ales această specializare?

În primul rând, pentru mine, medicină este un vis împlinit. Pe parcursul celor șase ani de facultate am experimentat toate specialitățile. Una dintre ramurile preferate a fost pediatria, ceea ce am și ales să practic în continuarea profesiei de medic. Îmi doresc să ajut copiii și mă bucur enorm atunci când pot să fac ceva pentru însănătoșirea lor, atunci când îi văd zâmbind și fericiți.

  • De ce ați ales Centrul de pediatrie?

Centrul de Pediatrie este un loc special , unde putem să acordăm ajutor copiilor bolnavi. Activitatea medicală este bine organizată și se desfășoară într-un mediu armonios și liniștit. Personalul medical și cel adminstrativ este minunat.

  • Care sunt serviciile pe care le oferiți în cadrul Centrului de pediatrie?

Ofer consult pediatric general.

  • Care este relația dvs., ca pediatru, cu părinții? Dar cu copiii? Cât de important este să reușiți să intrați în lumea lor?

Că medic pediatru , încerc, în primul rând, să înțeleg părinții și neliniștea lor în legătură cu starea de sănătate a copilului. De multe ori mă gândesc la ceea ce simt ei în momentele în care micuțul lor este bolnav. În relația cu copilul, este important să încerci să descoperi lumea lui, să pătrunzi în ea și să te alături la jocul lui. Trebuie să îl faci să înțeleagă că medicul  este omul care dorește să îl ajute, să îi readucă starea de bine. Copiii sunt ființe  minunate, care, prin inocența și bunătatea lor, își mențin zâmbetul pe buze chiar și atunci când boala îi copleșește.

  • Internetul abundă de informații medicale, pe diverse teme. Cum ar trebui să știe părinții să discearnă, de unde să se informeze?

Internetul este o bază informativă importantă pentru majoritatea domeniilor. Este firesc ca omul să îl acceseze  atunci când se confruntă cu o problema de sănătate și să obțină cât mă multe detalii în legaură cu patologia sa. Există o multitudine de site-uri unde se discuta partea medicală, însă majoritatea sunt experiențe trăite și expuse, dar puține sunt veridice. Medicina este un domeniu vast, ea trebuie învățată și apoi experimentată continuu. De aceea cel, mai bun informator în legătură cu patologiile medicale este medicul.

  • Ce părere aveți despre vaccinuri?

Așa cum se numește ,,Schema de vaccinare obligatorie”, ea este necesară pentru copii. Vaccinurile au fost introduse pentru a eradica boli grave, epidemii și decese. De aceea, părinții trebuie să aibă în vedere acest lucru, atunci când REFUZĂ vaccinul în numele copilul (sau când decid să nu vaccineze copilul)

  • În încheiere, ne povestiți o întâmplare amuzantă de la consultații?

EU: Bună ziua. Cum te numești?

EL: T. Viteazul!

EU: Bine, puiule. Câți anișori ai?

EL: Eu nu sunt pui, eu sunt Tudor Viteazul!!!

EL: Acum îmi este foame și o să merg să mănânc.

EU: Super, poftă bună!

EL: Tu ai mâncat?

EU: Nu. Nu am avut timp astăzi

EL: Ăștia de aici nu îți dau de mâncare? O să îi dau de pereți! :))


Pentru programări, ne puteți contacta la numărul de telefon 0752360360 și puteți solicita o consultație la unul din cele trei cabinete ale Centrului de pediatrie sau la domiiliu.