Ioana Irimia

Home / Ioana Irimia

Educatie si formare

2000 - 2006 - Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;

2007 - 2010 - Medic rezident Sănătate publică și management, Universitatea de Medicină și Farmacie, „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;

2011 - Medic specialist Sănătate publică și management;

2018 - 2023 - Medic rezident Otorinolaringologie și chirurgie cervico-facială, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Spitalul clinic de copii, Cluj-Napoca;

2019 - prezent - Doctorand, Universitatea de Medicină și Farmacie, „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;

2023 - Medic specialist Otorinolaringologie și chirurgie cervico-facială;

Experienta profesionala

2023 - prezent - Medic specialist Otorinolaringologie la Centrul de Pediatrie;

2022 - prezent - Asistent universitar, Departamentul 4 - Medicină comunitară, Catedra de Sănătate publică și management, Universitatea de Medicină și Farmacie, „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;

2020 - 2022 - Cadru didactic asociat, Catedra de sănătate publică și management, Universitatea de Medicină și Farmacie, „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;

arii de interes medical

- otorinolaringologie (ORL) copii;
- otorinolaringologie (ORL) adulți;
- educație pentru sănătate, informare și aplicare măsuri de prevenție;

De ce am ales ORL?

Ca mamă am întâmpinat, atât eu, cât și mămicile din jurul meu, extrem de multe probleme de sănătate ale copilului, în sfera nas, gât, urechi. Acest lucru s-a întâmplat mai ales după intrarea în colectivitate. Astfel, am considerat că urmând această specializare, aș putea să fiu un ajutor pentru mămici și pentru copii.

Un alt lucru care a cântărit în luarea acestei decizii, a fost faptul că specializarea de ORL este una extrem de vastă și de frumoasă. Poate aduce satisfacții imense, începând de la frecventele și banalele „răceli”, până la rezolvarea unor patologii chirurgicale.

ORL-ul implică, de asemenea, o colaborarea multidisciplinară, cu pediatria, cu alergologia, cu BMF (buco-maxilo-facială), dar și cu imagistica și multe altele. Această colaborare este cea care permite o abordare completă a pacientului.

Înțeleg foarte bine nevoia de comunicare deschisă, atât cu micul pacient, cât și cu familia acestuia. Cred cu tărie că actul medical nu implică doar cunoștințe medicale temeinice, ci se completează cu răbdare și cu alocarea unui timp necesar înțelegerii a tot ceea ce înseamnă drumul spre însănătoșire, dar și spre menținerea sănătății copilului.

Atunci când medicul și familia fac o echipă, se poate realiza orice. Mi se pare foarte important ca experiența mersului la medic să fie una liniștitoare pentru copil și de un real ajutor pentru părinți.

Un alt lucru în care cred, este acela că este mai bine să previi decât să tratezi. Aloc o importanță deosebită informării, educației pentru sănătate și deprinderii de obiceiuri sănătoase.

Sunt o persoană deschisă, creativă și mereu pregătită pentru noi provocări. Îmi place munca în echipă și tratez cu seriozitate maximă orice situație îmi apare în cale. Totodată, mă consider un bun coechipier, cu o mare adaptabilitate și mai ales cu orientare către rezultate.

Ioana Irimia Centrul de Pediatrie

Ioana Irimia

Medic Specialist ORL

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Preturi ORL pediatrie

Manevrele și intervențiile ORL se realizează DOAR în urma unui consult de specialitate

Programare Online