Protejează-ți copilul împotriva gripei!

Vaccinare antigripală pentru copii 2022-2023

Începând cu luna septembrie 2022, vaccinul antigripal este disponibil la Centrul de Pediatrie, in limita stocului disponibil

Rulează videoul

Uniți în campania de Vaccinare Antigripală

Pentru a putea preveni un sezon gripal dificil de gestionat și pentru a proteja cât mai mulți copii de acest virus este important sa ne vaccinam antigripal. 

Pasii pentru vaccinare antigripala sunt:

  • programare in prealabil
  • consultatia pediatrica necesara inaintea vaccinarii
  • administrarea vaccinului antigripal

Consultația pediatrică se efectuează în mod obligatoriu, înaintea oricărei vaccinări, tocmai pentru ca medicul să fie sigur că micul pacient este apt pentru vaccin.

Vaccinarea se va efectua în cadrul Centrului de Pediatrie. Programările se fac la numărul de telefon 0752 360 360 sau completând formularul pe pe această pagină.

pasii pentru vaccinare

De ce este important consultul pediatric înaintea vaccinării?

Atunci când copiii noștri urmează să fie vaccinați, este foarte important ca aceștia să fie consultați. Medicul pediatru este cel care decide dacă starea de sănătate a copilului permite vaccinarea în acel moment. În cadrul consultului de specialitate, înaintea vaccinării, veți discuta cu medicul despre posibilele boli cronice ale copilului, despre tratamentul medicamentos sau despre alte posibile acuze în momentul prezentării.

Pediatrul este cel care va măsura și cântări copilul, va face ausculțatie pulmonară și cardiacă, precum și palparea abdomenului și a zonelor ganglionare. Medicul pediatru va avea în vedere verificarea cavității bucale și a zonelor auriculare, iar diureza și tranzitul intestinal sunt aspecte ce necesită a fi discutate înaintea vaccinării.

Este foarte important ca medicul să știe dacă micuțul pacient a prezentat semne de viroză sau alte infecții recent. Vaccinarea va aduce pe lângă imunitatea împotriva gripei și consultul periodic necesar micului pacient, dar și sfaturile atât de necesare părinților cu privire la vaccinare și la dezvoltarea fizică și psihică a copilului.

De ce este bine sa ne vaccinam antigripal?

La Centrul de Pediatrie punem accent, in primul rand, pe prevenție.

Gripa este o boală respiratorie care poate cauza complicații serioase, în special la copiii mici. Vaccinul antigripal este cel mai bun mod de a preveni gripa și complicațiile acesteia. Vaccinarea este cu atât mai importantă în acest sezon deoarece gripa are simptome similare cu COVID-19.

De ce vaccinul VaxigripTetra?

VaxigripTetra este un vaccin injectabil, folosit împotriva gripei. Acesta se poate administra copiilor începând cu vârsta de 6 luni. Când unei persoane i se administrează VaxigripTetra, sistemul imunitar (sistemul natural de apărare al organismului) va produce proprii anticorpi (de protecţie) împotriva bolii. Niciuna dintre componentele vaccinului nu poate provoca gripă.

Mai multe detalii puteți citi apăsând butonul de mai jos:

Întrebări frecvente

Vaccinarea antigripală este una dintre cele mai importante acțiuni pe care le puteți face pentru copiii dumneavoastră astfel încât să îi protejați de gripă și de complicațiile severe ale acesteia.

Nu ar trebui să mai amâni vaccinarea antigripală. Deși incidența cazurilor de gripă este mică în prezent, ar putea crește în orice moment. După vaccinare, pentru a dezvolta anticorpi (protecția antigripală), este nevoie de aproximativ două săptămâni. Ideal ar fi să îi vaccinați înainte ca virusul gripal să înceapă să circule în comunitatea în care locuiți. Orice copil mai mare de 6 luni ar trebui să fie vaccinat împotriva gripei în fiecare an.

De regulă, septembrie și octombrie sunt lunile propice pentru vaccinul antigripal. Cu toate acestea, atâta timp cât virusul gripal încă circulă, vaccinarea ar trebui să continue chiar și în ianuarie sau mai târziu.

Sezonul gripei este dificil de prezis și poate varia în diferite părți ale lumii și de la sezon la sezon.

La fel ca în cazul oricărui produs farmaceutic, pot să apară anumite efecte adverse. De cele mai multe ori sunt ușoare sau moderate, timp de 1-2 zile după administrare.

Este vorba despre febră, dureri de cap sau musculare, înroșire sau sensibilitate la nivelul înțepăturii (înroșire (eritem) sau întărire).

Reacțiile alergice severe sunt foarte rare și de obicei apar la persoanele care au un istoric de alergii. Din acest motiv este foarte important să informați medicul despre problemele de sănătate ale copilului pe cale le cunoașteți.

Nu, vaccinul antigripal nu poate cauza gripă. Vaccinurile antigripale conțin fie virusuri inactive, fie atenuate.

Pentru orice alte întrebări specifice, vă rugăm să ne abordați pe pagina Contact

PROGRAMARE RAPIDĂ ONLINE CU JUNIORUL